För ledare

I Scouterna får unga ledare alltid ta plats. Ungt ledarskap är centralt för att vi ska bli världens bästa ungdomsrörelse. Vi leder för framtiden. Att som ung få ett ledaruppdrag i sin kår eller i en arbetsgrupp kan vara utmaningen som förändrar.

Det ska alltid vara roligt och utmanande att vara ledare i Scouterna, oavsett ålder och bakgrund. Även den vuxna ledaren ska få möjlighet att växa och utvecklas i sitt uppdrag. Detta erbjuder Scouterna bland annat genom möjlighet till utbildning.

Trygga möten

Scouter och deras föräldrar ska veta och känna att Scouternas verksamhet är trygg och säker att delta i och att det inte förekommer övergrepp. Därför arbetar Scouterna med Trygga Möten.
Läs mer »

Utbildning

I Scouterna jobbar vi aktivt med att utbilda våra medlemmar, båda unga och vuxna. Utbildning är ett sätt att utmana och utveckla våra medlemmar, samtidigt som det är en kvalitetssäkring för vår verksamhet.
Läs mer »

Aktivitetsbanken

På Aktivitetsbanken hittar du massor med lekar och mötesförslag som hjälper dig att planera dina möten.
Läs mer »

Leda Scouting

På Leda Scouting hittar du massor med stöd som hjälper dig att vara en bra ledare. Bland annat finns det färdiga terminsprogram för de olika grenarna.
Läs mer »

Scoutnet

Scoutnet är Scouternas medlemsregister och verksamhetsstöd. Här hittar du information om hur Scoutnet fungerar och hur det fungerar som ett stöd för dig som ledare.
Läs mer »